contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Espoo
Finland

Yhdessä matkalla on mukana Espoon seurakuntavaaleissa 2014.

XCopy of L-a O-n

Yhdessä matkalla - kirkon puolesta

ET_Oikarinen_Leena_2018_web800.jpg
 
 

leena oikarinen
Kv: 26,  Sn: 99

Kielenkääntäjä
Kauklahti

 

Henkilökuvaus

Kuka olen?

Olen 66-vuotias nainen Kauklahdesta. Olen naimisissa ja meillä on kaksi aikuista poikaa. Kauklahdessa olemme asuneet yli 40 vuotta, seurakunnan toimintaan tulin mukaan n. 10 vuotta sitten.

 Työurasta

Olen koulutukseltani kääntäjä ja toimin lähes 15 vuotta päätoimisena lääketieteen kääntäjänä. Sitten siirryin Suomen Urheiluliittoon, juoksujen tulosyksikön ja silloisen päävalmentajan Juha Väätäisen sihteeriksi. Sydän sykkii vieläkin suomalaiselle yleisurheilulle, mutta kesäkuukausien pitkät työpäivät pakottivat pienten lasten äidin siirtymään uusiin tehtäviin.

Niitä tarjosi espoolainen Orient-Occident, suomalainen sisustusalan perheyritys, joka täyttää vuoden 2019 maaliskuussa 100 vuotta. Siellä ehdin tehdä työtä sekä kotimaan asiakaskunnan että kansainvälisten päämiestemme kanssa 27 vuotta, viimeksi lattianpäällysteiden tuotepäällikön tehtävissä.

 Harrastuksista

Kääntämistä jatkan edelleen, nyt vapaaehtoistyönä. Käännän viikoittain erilaisia artikkeleja ja raportteja vainottuja kristittyjä auttavalle kansainväliselle Open Doors -järjestölle.

Toinen rakas harrastus on puutarhanhoito. Ymmärrän kiinalaisia, jotka sanovat sen olevan kaikkein tärkeintä.

Mieheni Erkin kanssa meidät tunnetaan myös soutajina. Olemme olleet järjestämässä kahta upeaa kirkkovenesoutua: elokuussa 2013 Porkkalasta Suomenlahden yli Tallinnaan ja seuraavana kesänä Petroskoista Äänisen aaltojen yli Kizhin puukirkkosaarelle, joka on Unescon maailmanperintökohde. Matkaa kummassakin soudussa taitettiin noin 65 km.

 Seurakunnasta

Oma seurakunta on minulle rakas. Aikamme pyrkii työntämään uskon ja uskovat marginaaliin, mutta kirkon tulee pitää lippua korkealla ja tunnustaa väriä! Kristus on ollut pian 2000 vuotta kirkon Herra, ja Hänestä käsin meidän tulee kohdata kulloinenkin aika. Häntä ei voi häivyttää taustalle!

Seurakunta tarjoaa runsaasti osallisuutta ja toimintaa eri-ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa. Se kulkee rinnalla ja tekee paljon hyvää erityisesti yhteiskunnan vähäosaisten parissa.

Ennen kaikkea muuta se tarjoaa ravintoa Sanan nälkään ja janoon. Tahtoisin, että seurakunta voisi olla jokaiselle aarre ja voimanlähde!

 Miksi olen ehdolla?

Seurakunnan luottamuselimissä tarvitaan maallikoita, joille kirkko on rakas ja jotka tuovat seurakuntalaisten äänen ja näkökulmat päätöksentekoon.

Tarvitaan rohkeutta puolustaa kirkkoa yhteiskunnan myrskyissä.

Tarvitaan rakentavaa vuorovaikutusta ja yhteistyötä, jotta jokainen voi tuntea seurakunnan omakseen.

 Olen aktiiviseurakuntalainen

·  Kauklahden kappelineuvoston puheenjohtaja
·  Seurakuntaneuvoston ja kirkkovaltuuston 1. varajäsen
·  Jäsen Espoon Tuomiokirkkoseurakunnan paikallista strategiaa suunnitelleessa työryhmässä
·  Pysäkkimessun asemapäällikkö tuomiokirkossa
·  Messuryhmän vetäjä Kauklahdessa
·  Kauklahden yhteisvastuukeräyksen koordinaattori
·  Vahvasti mukana ystävyysseurakuntatyössä
·  Monitoiminen kirkkoväärti ja vapaaehtoinen

 Tällaisena haluan siis palvella seurakuntaa ja kirkkoa! Toivon, että voit tukea minua siinä.

Alla yhteystietoni, vastaan mielelläni kysymyksiisi.

 

Lisätietoja