shopify site analytics

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Espoo
Finland

Yhdessä matkalla on mukana Espoon seurakuntavaaleissa 2014.

Copy of Marita Helki

Yhdessä matkalla

 

 Marita Helki

Kv: 3
Sn: 55

Hallinnollinen koordinaattori
Soukka

 

Esittely

Olen ehdokkaana, koska haluan olla vaikuttamassa seurakunnan päätöksenteossa, antaa panokseni talous- ja hallintoasioissa sekä olla luomassa suuntaviivoja seurakunnan toiminnalle. Evankeliumin tulee olla kaiken perustana, ja tahdon pitää siitä kiinni.

Olen sekä kirkkovaltuuston että seurakuntaneuvoston jäsen. Työ on ollut hyvin mielenkiintoista ja haastavaa. Olen myös seurakuntayhtymän talous- ja strategiatoimikunnan jäsen, jossa mm. työstimme Espoon seurakuntien strategiaa.

Kansainvälinen toiminta on ollut minun paikkani seurakunnassa. Suomalaiset lähetysjärjestöt tekevät erittäin arvokasta työtä ja haluan, että kaikille kirkkomme virallisille lähetysjärjestöille myönnetään seurakuntayhtymän kansainvälisen vastuun määrärahat tasapuolisesti. Vedän lähetyspiiriä ja toimin puheenjohtajana lähetystyön työryhmässä. Arvostan maahanmuuttajatyötä seurakunnassamme, onhan lähetystyö tälläkin tavalla tullut meidän omalle kotiovellemme. Olen ajoittain mukana itsekin International Fellowship –illoissa Soukan kappelilla. Toimin myös kirkkoväärtinä, osallistuen muiden seurakuntalaisten kanssa noin seitsemän messun toteuttamiseen vuoden aikana.

Seurakunnassa tulisi olla sellaista toimintaa, johon on kenen tahansa helppoa tulla mukaan. On hyvä, että erilaisille ihmisille on heidän näköisiään erityismessuja. Myös lapsi- ja perhetyöhön tulee panostaa jatkossa, samoin työhön ikäihmisten parissa ja muuhun diakoniatoimintaan. Espoonlahden alueen kasvu metron myötä tuo haasteita ja mahdollisuuksia, joihin seurakunnan tulee tarttua. On tärkeää olla läsnä uusissa kasvukeskuksissa ja varmistaa, että niihin saadaan vuokratiloja.

Asun Ala-Soukassa. Suur-Espoonlahti on merellinen alue, jossa pääsee helposti luontoon virkistymään, erityisesti Rantaraitti on suosikkini. Vietämme yrittäjämieheni kanssa loman ja osan viikonlopuista mökillä ja harrastan liikuntaa mm. jumpissa käymällä. Jäin vähän aikaa sitten eläkkeelle työstäni hallinnollisena koordinaattorina.

Lisätietoja

Marita Helki
marita.helki(at)kolumbus.fi
044-338 6409