contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Espoo
Finland

Yhdessä matkalla on mukana Espoon seurakuntavaaleissa 2014.

XCopy of M-u J-u

”Vielä täällä on meitä” (kls.)

ET_Jenu_Markku_2018_web800.jpg
 
 

Markku Jenu
Kv: 13,  Sn: 85

tekn.lis., asiakaspäällikkö
Kaupunginkallio

 

Henkilökuvaus

Kristillisen kirkon tulee pitäytyä ikiaikaiseen perustukseensa ja muuttumattomiin arvoihinsa eikä sen tule säätää sanomaansa uusien virtausten mukaan. Haluan, että kirkkoni kuitenkin elää ajassa niin, että se käyttää toiminnassaan nykyaikaisia, jopa edistyksellisiä keinoja. Odotan, että seurakunta tukee jäseniään heidän hengellisessä elämässään, auttaa tarvitsevia ja kertoo evankeliumia kaikille, lähellä ja kaukana.

Synnyin Ukko-Paavon saarella ja taustassani on yhteyksiä herätysliikkeistä ortodoksisuuteen. Olen toiminut teekkareiden Ristin killassa, Espoon seurakuntien korkeakoulutyön neuvottelukunnassa ja Otaniemen kappelirahastossa. Pienryhmätoiminta on minusta jumalanpalveluksen ohella seurakunnan keskeinen Kristillisen kirkon tulee pitäytyä ikiaikaiseen perustukseensa ja muuttumattomiin arvoihinsa. Sen ei pidä säätää sanomaansa uusien virtausten mukaan. Toivon, että kirkko kuitenkin elää ajassa niin, että se käyttää toiminnassaan nykyaikaisia, jopa edistyksellisiä keinoja. Odotan, että seurakunta kutsuu ihmisiä evankeliumin sanoman äärelle ja tukee jäseniään heidän hengellisessä elämässään. Seurakunnan pitää auttaa tarvitsevia ihmisiä, lähellä ja kaukana.

Synnyin Ukko-Paavon saarella. Taustassani on yhteyksiä eri herätysliikkeistä ortodoksisuuteen. Olen toiminut teekkareiden Ristin killassa, Espoon seurakuntien korkeakoulutyön neuvottelukunnassa ja Otaniemen kappelirahastossa. Jumalanpalvelus ja pienryhmätoiminta ovat seurakunnan keskeisiä työmuotoja. Käyn mielelläni herätysliikkeiden kesäjuhlilla.

Olen Otaniemen kasvatteja. Olen työskennellyt tutkijana, esimiehenä ja asiantuntijapalveluiden myyntitehtävissä. Teknologia-asioiden lisäksi olen kiinnostunut strategiatyöstä,  tulevaisuuden ennakoinnista ja kansallisesta turvallisuudesta. Yritystoimintakin on tullut tutuksi.

Vaimolleni ja minulle on tärkeää toimia vapaaehtoisina tukihenkilöinä  ja ystävinä pakolaisille. Pidämme yhteyttä yksin Suomeen tulleisiin alaikäisiin lapsiin ja nuoriin. Tuemme aikuisia turvapaikanhakijoita erilaisissa arjen asioissa. Autamme heitä koulu- ja työhakemusten tekemisessä sekä asunnonhaussa ja kuljetamme heitä kirkkoon.

Vuodesta 2015 lähtien olen ollut varajäsen Espoon seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa ja tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostossa. Olen jäsenenä myös kansainvälisessä saattamattomien pakolaislasten tukiryhmässä.

Kerään ääniä. Tallennan nimittäin kaikenlaisia äänimaailmoita luonnonäänistä katusoittajiin ja ikäihmisten haastatteluista gospelkonsertteihin. Musiikki, erityisesti hengellinen musiikki, on minulle tärkeää.

 

Lisätietoja

 

Markku Jenu
markku.jenu.kv(ät)gmail.com

Ääniaiheinen Youtube-kanavani: Äänimaailma