contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Espoo
Finland

Yhdessä matkalla on mukana Espoon seurakuntavaaleissa 2014.

XCopy of V-o M-n

 "Meidän ei pidä väsyä tekemään hyvää, sillä jos emme hellitä, saamme  aikanaan korjata sadon"

ET_Merilainen_Valto_2018_web800.jpg
 
 

Valto Meriläinen
Kv: 23,  Sn: 96

yrittäjä, eläkeläinen
Suvela

Henkilökuvaus

Olen kolmannen polven yrittäjä.

Kauppiaana minut tunnetaan parhaiten. Koulutukseni olen saanut Markkinointi-instituutissa ja vuoden opiskelin alaa USA:ssa.  Minulla oli Soukassa marketti ja muutama varastomyymälä Suur-Helsingin alueella. Olin Pukevan johtoryhmässä silloin, kun sillä meni hyvin ja SOK:n markkinointineuvojana.

Perustin muutamia muita yrityksiä. Raviurheilu on aina kiinnostunut, siksi perustin ravitallin Kirkkonummen rajalle ja siitä tuli alueen lapsille mieluisa paikka hevosten hoitajina. Kaupanalan luottamustoimissa olin aktiivisesti. Olin kaupantyönantaja-liiton hallituksessa. Valtakunnan kauppiasliiton vpj. ja Market-kauppiaiden pj. 

Perustimme kolmen muun yrittäjän kanssa Espoon Yrittäjät ry:n, josta on paisunut tuhansien yrittäjien edunvalvontaelin Espoossa.  Siitä seurasi Suomen yrittäjät ry:ssä monet luottamustoimet.

Tässä hipaisu työelämääni. Perheeni on kärsinyt siitä, että olen touhunnut liian monessa ja kokouksia on ollut miltei joka päivä. Se aika on ohi ja nyt on aikaa perheelle ja minulle rakkaalle seurakuntatyölle.   

Kun olin uskossa, niin luulin, että Jumala siunaa toimintaani yrittäjänä, mutta toisin kävi. 'Tuli "täydellinen mahalasku", josta kuitenkin selvisin ja olen kovasta kokemuksesta kiitollinen Taivaan Isälle. Se opetti ja olen saanut olla tukena monille vaikeuksiin joutuneille yrittäjille. Tytär Liisa jatkaa neljännessä polvessa kauppiasuraa Meriniityn K-Supermarketissa.

Yhdistystoiminnasta voin mainita mm.  Vapaaksi Huumeista ry:n perustaminen ja olin sen ensimmäinen toiminnanjohtaja. Olin pitkään Sleyn katulähetyksen puheenjohtaja ja perustin Lippajärven rannalla Väinölä- ja Maria kodit 64:lle asunnottomalle. Tein aloitteen ollessani valtuustossa ja kaupungin halli­tuksessa Espoon Päihdeasiain neuvottelukunnan perustamisesta. Se toimii edelleen. Kristillinen Terveys- ja Raittiusjärjestö ry on ollut kymmeniä vuosia vapaaehtoisen työni kohde. Olin ja olen edelleen sen pj.

Olarissa asuessani olin seurakuntaneuvostossa ja kirkkoneuvostossa ja sain olla perustamassa Matin-Messun toimintaa ja Olarin Missiota. Olin Espoon Diakoniasäätiön hallituksessa ja olin myös Y-säätiön valtuuskunnassa. Olin pitkään Suomen Pesäpalloliiton talousvaliokunnassa ja tenavatoiminnan perustajajäsen ja sen puheenjohtaja. Vapautuvien Tuki ry:n hallituksessa ollessani vierailin useissa vankiloissa tapaamassa espoolaisia vankeja.  Tulin valituksi eduskuntavaaleissa 1999 ensimmäiseksi varakansanedustajaksi ainoalla teemalla " Huumeeton Suomi on tavoitteeni eduskunnassa "-

Olen edelleen mukana esim. Espoon kansalliset seniorit ry:ssä kunniapuheenjohtajan ominaisuudessa. Lähes neljä vuotta sitten perustimme sen kolmen miehen voimalla ja nyt jäseniä on yli 300 ja ilman minkäänlaista markkinointia. Olen ollut myös Manna-Apu ry:n puheenjohtaja. Se jakoi viime vuonna yli 400000 kiloa ruokaa espoolaisille puutteessa oleville. Yli viisikymmentä vuotta monessa mukana olleena tämä yllä oleva kertomus tuntuu monesta uskomattomalta.

Halusin nyt purkaa tätä hajanaista tietomäärää itsestäni, sillä tulossa on värikkäästä elämästäni kirja, jonka kirjoittaa erään lehden päätoimittaja. Tämä olkoon pieni mainos tuleville kirjan ostajille.

Hyvin elämä on kohdellut, vaikka ylitsepääsemättömiä esteitäkin on ollut.  Tähän kaikkeen on Jumala antanut siunauksensa ja voimia sekä viisautta. Hänen johdatuksessa ja varassa haluan olla edelleen.

 Gal.6.9 kehottaa: "meidän ei pidä väsyä tekemään hyvää, sillä jos emme hellitä, saamme aikanaan korjata sadon"

 Nyt tärkeimpänä asianani on senioreiden ja vanhusten edunvalvonta myös.

 Muista käydä äänestämässä ja toivottavasti tämän ryhmän jäsentä!

Lisätietoja

Valto Meriläinen
valto.a.merilainen(at)kolumbus.fi