shopify stats

contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Espoo
Finland

Yhdessä matkalla on mukana Espoon seurakuntavaaleissa 2014.

Anneli Kuokka

Oma motto on oma motto - 1

 
 

Anneli Kuokka
Sn: 71

Sairaanhoitaja, ensiapukouluttaja
Haukilahti

 

Esittely

Olen ehdolla Olarin seurakuntaneuvostoon.

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja sekä hyväksytty ensiavun ja terveystiedon kouluttaja. Olen suurimman osan sairaanhoitajaurastani toiminut juuri kouluttajana mm. Helsingin kaupungin liikennealan ammattioppilaitoksessa, Helsingin kaupungin terveydenhoito-oppilaitoksessa sekä Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Tämän vuoden alusta olen jäänyt eläkkeelle.

Asun mieheni kanssa Haukilahdessa jo vuodesta 1974. Meillä on kolme tytärtä, joilla on jo omat perheet. Iloitsemme lapsenlapsistamme, joita meillä on yhdeksän. Vapaa-aikaa vietämme mahdollisimman usein mökillämme Haminan saaristossa.

Olarin seurakunnan toiminnassa olen ollut aktiivisesti mukana 90-luvun alusta. Toimin erilaisissa vapaaehtoistehtävissä mm. avustajana messuissa, erityisesti Matinmessussa, joka on tullut läheiseksi ja koen sen kotoisana matalan kynnyksen messuna, jossa seurakuntalaisia on helppo lähestyä. Olen pohtinut myös kansainvälistä seurakuntatoimintaa työryhmässämme.

Minua erityisen lähellä on kehitys-ja lähetystyö, mihin toimintaan pääsin konkreettisesti tutustumaan vieraillessani Bangladeshissa muutama vuosi sitten. Näin, miten pitkäjänteistä ja arvokasta työtä lähetit tekevät haasteellisissa, varsin rankoissa, jopa vaarallisissa olosuhteissa kaikkensa itsestään antaen. Sain myös todeta, miten tällainen työ tuottaa hedelmää ja miten esimerkiksi slummeissa asuvat ihmiset pääsevät koulutuksen ja terveydenhoidon avulla kiinni parempaan elämään.

Olen toiminut kolme 4-vuotiskautta Olarin seurakuntaneuvoston jäsenenä, sitä ennen yhden kauden varajäsenenä. Olen ollut Yhteisessä kirkkoneuvostossa varajäsenenä jo usean vuoden ajan. Olen myös Unkarin ystävyysseurakuntamme Albertin työryhmän jäsen, toimin tällä hetkellä siinä puheenjohtajana.

Minua on seurakuntaneuvoston jäsenenä hämmästyttänyt se valtavan suuri määrä erilaisia toimintoja, joita seurakuntamme jäsenilleen tarjoaa ”vauvasta vaariin”. Tässä ovat tärkeässä roolissa paitsi työntekijät, niin myös vapaaehtoiset, joita toivonkin lisää tässä tiukentuneessa taloustilanteessa.

Uskoisin kokemuksestani olevan jatkossakin hyötyä. Haluan olla vahvistamassa seurakuntaamme ottamaan vastaan jokaisen lähimmäisemme sellaisena, kun hän haluaa sinne tulla.

Lisätietoja